Woonzorgcentrum 't Kempken

Een woonzorgcentrum biedt voor veel ouderen een antwoord wanneer zelfstandig wonen niet meer mogelijk is. Misschien ook voor u?

Woonzorgcentrum ‘t Kempken wordt beheerd door het OCMW van Dilsen-Stokkem. ‘t Kempken biedt huisvesting aan 80 ouderen die omwille van toegenomen zorgbehoevendheid niet meer zelfstandig kunnen wonen. De 80 kamers zijn verdeeld over 3 gelijkvloerse afdelingen.

Het woonzorgcentrum is gelegen in een groene en veilige omgeving die uitnodigt tot een aangename wandeling of partijtje petanque. De sociale dienst van het OCMW, serviceflats Mazedal en de zorgwoningen en het dienstencentrum Stockheim liggen in de onmiddellijke buurt.

Het centrum van Stokkem met alle basisvoorzieningen bevindt zich op wandelafstand. Er is ruime parkeergelegenheid. Stopplaatsen van lijn- en belbus zijn vlakbij. Voor de allerkleinsten is een speeltuin voorzien.

Voorwaarden

Voor inschrijving op de wachtlijst van woonzorgcentrum ‘t Kempken gelden 3 essentiële voorwaarden:

1. Minstens 65 jaar zijn. Uitzonderlijk zijn afwijkingen mogelijk.
2. Een duidelijk beeld van de lichamelijke en geestelijke gezondheidstoestand.
3. Een afgerond financieel onderzoek.

Procedure

Iedere aanvraag tot opname wordt geregistreerd. Er wordt gewerkt met een wachtlijst.

Onze diensten hebben voor een inschrijving het ingevulde inschrijvingsformulier nodig (zie onderaan). Tevens mag u de katzschaal laten invullen.

De katzschaal wordt bij voorkeur ingevuld door de verpleegkundige, bij afwezigheid van een verpleegkundige mag de huisarts dit document invullen.

Indien de kandidaat-bewoner de diagnose dementie heeft, dan mag de verklaring D-forfait (ook door de huisarts of arts in het ziekenhuis) ingevuld worden.

In de inkomhal van het woonzorgcentrum staat een witte brievenbus waarin al deze gegevens bezorgd kunnen worden ofwel via e-mail. Indien u liever een afspraak maakt, kan dit uiteraard ook.

Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bedrag

In onderstaande brochure vindt u meer informatie over het actuele bedrag en de samenstelling van de dagprijs.

De dagprijs wordt jaarlijks geïndexeerd.