Windvision lanceert eerste windmolenproject in Vlaanderen

Windvision start op 12 april 2021 met de bouw van zijn eerste project in Vlaanderen: een windmolenpark in Dilsen-Stokkem. Het windmolenpark op de Driepaal bestaat uit drie windturbines.

Voor dit duurzaam energieproject verleende het college van burgemeester en schepenen een gunstig advies. De uiteindelijke vergunning voor de bouw van de windmolens werd afgeleverd door de Vlaamse Regering op 12 september 2019.

In totaal worden er drie windturbines geplaatst van het type Vestas V100. Die windturbines hebben een nominaal vermogen van 2,2 MW en een tiphoogte van 175 meter. De windturbines zullen ongeveer 15,5 GWh aan groene stroom produceren, wat overeenkomt met het jaarverbruik van ongeveer 4500 huishoudens.

Op maandag 12 april gaan de voorbereidende werken alvast van start zodat in november 2021 de eerste electriciteit geproduceerd kan worden. Concreet zal er maandag begonnen worden met de aanleg van de toegangswegen, zullen de werkplatformen worden geĆÆnstalleerd en worden elektriciteitskabels getrokken.

Bij de bouw van het windmolenpark wordt nauw samengewerkt met lokale aannemers. Ook de erkende Limburgse coƶperatieve vennootschap met sociaal oogmerk ‘Bronsgroen CVBA so’ neemt deel in het windenergieproject op de Driepaal. Windvision staat steeds open voor dialoog met alle betrokken partijen bij dit project.

Over Windvision

Windvision ontwikkelt, bouwt en runt hernieuwbare energieprojecten sinds 2002. De onderneming ontwikkelt momenteel wind- en zonne-energieprojecten in België, Frankrijk, en Spanje. Windvision streeft ernaar projecten te creëren met respect voor biodiversiteit, landschappen, mens en milieu. De combinatie van expertise en innovatie maken van Windvision een uitgelezen partner voor de verwezenlijking van ambitieuze projecten die de energietransitie ondersteunen. De sleutel van het succes van de onderneming is de continue en transparante dialoog met alle betrokken partijen.

Voor meer informatie: www.windvision.com

vrijdag 9 april 2021 15 u.