Werken schoolomgevingen

De komende weken staan er in diverse schoolomgevingen in Dilsen-Stokkem werkzaamheden op het programma om de verkeersveiligheid te verhogen.

De totale kostprijs van deze werken bedraagt 300.000 euro, waarvan er ruim 140.000 euro gesubsidieerd wordt door Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters.

In Dilsen wordt het wegdek van het gedeelte van de Europalaan tussen de Vlessersweg (drempel aan de kerk) en de Schoolstraat (drempel Freinetschool) vernieuwd. Er worden herstellingen gedaan en er wordt een nieuwe toplaag in asfalt aangebracht met rode fietssuggestiestroken. Het verkeer wordt omgeleid via de Vlessersweg en de Schoolstraat.

Nog op de Europalaan wordt de bocht op het kruispunt met de Kantonsweg aan de Witte Kapel, komende van de Europalaan, aangepast. De bypass op het kruispunt wordt definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze werken starten begin mei. Het weggedeelte op het kruispunt Europalaan-Kantonsweg (zijde witte kapel) wordt afgesloten. Er wordt tijdelijk een omleiding voorzien via de bypass op het kruispunt.

Langs de Houtissenweg wordt er vanaf 26 april een voetpad aangelegd vanuit het Thilesnaplein naar de Freinetschool Op Stelten.

In Lanklaar wordt het kruispunt Dorpsstraat-Broekhofstraat heringericht. Het verhoogd kruispunt wordt doorgetrokken tot voorbij de achteringang van de school Instituut Maria Koningin. Daarnaast wordt de toegangsweg aan de achterzijde van de school tot aan de schoolpoort verhard voor fietsers en voetgangers. Deze werken starten volgende week en duren tot eind mei. Het kruispunt Dorpsstraat-Broekhofstraat zal volledig afgesloten worden. Het verkeer wordt omgeleid via de Dorpsstraat, Boslaan en Rijksweg.

Verder worden er in de maand mei nog diverse fietsstraten aangelegd, met name op volgende locaties:

  • Langstraat Elen (VBS De Twinkelaar)
  • Nieuwstraat Lanklaar, in de bocht Nieuwstraat – Groenstraat (VBS De Startbaan)
  • Dorpsstraat Lanklaar tussen de Rijksweg en de Broekhofstraat
  • Brammerstraatje Stokkem, tussen de Brammert en de Wilgenstraat (GO Maasland)

Voor alle voorziene werkzaamheden ontvangen de rechtstreeks betrokken inwoners altijd een infobrief van de aannemer.

donderdag 15 april 2021 14 u.