Stop met roken!

In deze verontrustende tijden zoeken we allemaal naar wat we kunnen doen om onszelf en onze naasten te beschermen tegen het Corona-virus. Ben jij een roker? Dan is stoppen met roken één van de beste dingen die je momenteel kan doen.

Waarom?

Rokers hebben een grotere kans op een ernstige vorm van COVID-19 omdat roken de trilhaartjes in de luchtwegen beschadigt. De beweging van deze haartjes is nodig om stof, bacteriën, virussen en slijm uit de luchtwegen te verwijderen en daar weg te houden. Wanneer deze beschadigd raken, vooral door het roken, valt dit belangrijke beschermingsmechanisme stil.

Het goede nieuws is dat, na een aantal dagen rookstop, het beschermingsmechanisme zich al begint te herstellen. Hierdoor kan je beter genezen van een infectie. Dit moet toch een sterk argument zijn om de knoop door te hakken en te eindelijk te stoppen met roken!

Tabakstop helpt je hierbij!

In deze periode van lockdown blijft de werking van Tabakstop op volle toeren verder draaien! Tabakstop is de dienst die je helpt bij het stoppen met roken.

Met Tabakstop is er geen risico op overdracht van het virus, wat ze werken online en via de telefoon. Zelfs als je je nog niet klaar voelt om te stoppen, staan de tabakologen voor je klaar om op al je vragen rond roken en rookstop te antwoorden.

www.tabakstop.be of 0800 111 00

Eind 2020 – begin 2021 zullen er in onze stad nieuwe rookstopcursussen worden georganiseerd.