Stad ondertekent engagementsverklaring tegen holebi- en transfobie

Op maandag 17 mei, niet toevallig de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie 2021, ondertekenden de stad Dilsen-Stokkem en het Regenbooghuis Limburg vzw een engangements- en partnerschapsverklaring.

Samen willen ze het engagement aangaan om holebi- en transfobie definitief de wereld uit te helpen.

De stad zal de gezamenlijke doelstellingen die opgenomen werden ten aanzien van veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van holebi’s en transgenders vertalen naar haar lokale werking.

Kennis verzamelen en verspreiden is belangrijk. De stad gaat daarom aan de slag met goede praktijkvoorbeelden, die ons beschikbaar gesteld worden door de verschillende verenigingen, en zullen diverse concrete acties uitwerken. Het blijft dus zeker niet bij het enkel ondertekenen van deze partnerschapsverklaring.

Een van de acties die momenteel op poten gezet wordt, is de deelname van het Regenbooghuis aan de themadag ‘Wegwijs in de hulpverlening’, die door de stad georganiseerd wordt in zaal Nieuwenborgh voor de leerlingen van onze verschillende middelbare scholen. Op die manier krijgen jongeren niet alleen meer info over deze problematiek maar ook desgevallend een goede ondersteuning in hun verdere ontplooiing.

Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, die elk jaar op 17 mei plaatsvindt, wappert er overigens ook een fiere regenboogvlag aan kasteel Ter Motten.

maandag 17 mei 2021 11.30 u.