Stad neemt elektrische wagens in gebruik

De stad Dilsen-Stokkem heeft onlangs vier nieuwe elektrische voertuigen in gebruik genomen. De aankoop kadert in het ‘Klimaatactieplan 2030’ dat de gemeenteraad vorig jaar goedkeurde.

De voertuigen, die niet alleen goed zijn voor het milieu maar ook zorgen voor lagere brandstofkosten, zullen door de medewerkers van stad en OCMW gebruikt worden voor diverse dienstverplaatsingen. Het gaat om twee elektrische (bestel)wagens voor de stedelijke werkplaatsen, een voor het OCMW en een voor de administratieve diensten.

Eerder investeerde het stadsbestuur ook al in elektrische dienstfietsen. De stad wil dan ook een duidelijk engagement aangaan en inzetten op vergroening en duurzaamheid, zoals dat in het klimaatplan vooropgesteld werd.

Er zijn in Dilsen-Stokkem trouwens verschillende locaties waar je elektrische voertuigen kan opladen. Het gaat om de parking van het administratief centrum in Dilsen, het Tugelaplein in Stokkem, het kerkplein in Lanklaar en het gemeenteplein aan de Haagstraat in Rotem. Ook op de parking van Terhills zal een laadpaal geplaatst worden.

woensdag 5 mei 2021 15 u.