Nieuw speelbos in gebruik genomen!

Het nieuwe speelbos in het kasteelpark van Dilsen is helemaal klaar en werd op woensdag 30 maart officieel in gebruik genomen. De kinderen van IBO 't Kadeeke zagen alvast dat het goed was!

Het speelbos, tussen de kerk en het stadhuis, maakt deel uit van het kasteelpark Ter Motten. In het kader van de veiligheid voor de gebruikers van het kasteelpark en de Europalaan heeft de stad er eerder dit jaar een boomveiligheidscontrole laten uitvoeren. Daaruit bleek dat er in deze zone heel wat bomen in slechte staat waren en dat er op korte termijn kap- en snoeiwerken uitgevoerd moesten worden.

Het bos zou hierdoor tijdelijk een meer open karakter krijgen. De stad heeft van deze situatie gebruikt gemaakt om het bos om te vormen tot een speelbos voor de kinderen. Met het hout dat vrijkwam uit de beheerwerken werden door de Winning Maatwerk Genk natuurlijke spelelementen gemaakt. 

Een van de laatste speelelementen die geïnstalleerd werden was een heuse tunnel. Die werd aangelegd door de leerlingen van de stedelijke bouwvakschool STEBO. Over de tunnel ligt een berg aarde als heuvel.

Om het geheel af te werken heeft de stad tot slot ook 25 nieuwe bomen, 1.700 planten en struiken en 2.000 bloembollen aangeplant. 

We wensen iedereen alvast heel erg veel plezier in het nieuwe speelbos! 

woensdag 30 maart 2022 14.30 u.