Samen voor een sterke Maaslandse arbeidsmarkt!

In oktober 2022 organiseerden de stad Dilsen-Stokkem en de VDAB een jobdag voor technische profielen in zaal Nieuwenborgh te Stokkem. In totaal waren er 53 werkzoekenden aanwezig, waarvan 32 personen meteen aan de slag konden na de jobdag en vandaag nog altijd aan het werk zijn.

Dat is maar liefst 60% en dus een uitstekend resultaat! De overige personen volgen een beroepsopleiding of staan onder begeleiding van een VDAB-bemiddelaar of partner.

We kijken dus erg positief terug naar deze geslaagde jobdag, en kunnen tegelijkertijd ook aankondigen dat er in mei 2023 een regionale jobbeurs georganiseerd zal worden in het gemeentelijk sportstadion van Maasmechelen. Deze jobbeurs vloeit voort uit de samenwerking in het Maasland tussen de gemeenten en VDAB.

Samen sterker

VDAB Limburg en de 5 Maaslandse gemeenten Maasmechelen, Maaseik, Kinrooi, Dilsen-Stokkem en Lanaken sloten in december 2022 immers een samenwerkingsovereenkomst af om de arbeidsmarkt in de regio te versterken. De focus van deze samenwerking ligt op drie ambities: meer mensen terug aan de slag laten gaan, veerkrachtige ondernemingen in een toekomstbestendige arbeidsmarkt en sterkere loopbanen binnen een stimulerend leerklimaat, ook wel levenslang leren genoemd. Een versterkte samenwerking tussen de VDAB en lokale besturen is één van de hefbomen binnen het Vlaams Regeerakkoord om deze ambitie te bereiken. 

Het Maasland surft mee op de Vlaamse en Limburgse golf van een ongezien hoge vraag naar werkkrachten. VDAB ontving 3.617 vacatures van de Maaslandse werkgevers in het afgelopen jaar, een stijging met maar liefst 47,6% t.o.v. vorig jaar. Daarvan staan nog 622 vacatures open. De meest gezochte beroepsgroepen in de regio zijn verkoop, schoonmaak en onderwijs. Om deze vacatures in te vullen richten men zich naar de werkzoekenden, leefloners en de niet-beroepsactieve bevolking tussen 20 en 64 jaar in de regio. 

Meer info over de Maaslandse jobbeurs volgt in de komende weken!

woensdag 18 januari 2023 14 u.