Samen voor een nieuw skatepark!

De stad Dilsen-Stokkem gaat werk maken van een nieuw skatepark, op vraag van en in samenspraak met de jongeren uit de stad.

Begin 2021 ontving het stadsbestuur een petitie met 465 handtekeningen van kinderen en jongeren uit Dilsen-Stokkem. De aanleiding van deze petitie was de vraag naar een volwaardig skatepark in de gemeente. Op dit moment telt Dilsen-Stokkem 3 skateterreintjes met toestellen die verouderd zijn en op termijn vervangen moeten worden.

De stad is met deze vraag aan de slag gegaan en voorziet nu een budget van 150.000 euro in 2023. Niet alleen heeft de coronacrisis duidelijk gemaakt dat een gezonde uitlaatklep voor jongeren van groot belang is, het project past ook perfect binnen een van de prioritaire actieplannen van deze legislatuur, met name het uitbouwen van outdoor sport- en spelfaciliteiten.

Begin 2022 zal een participatietraject opgestart worden met de skaters uit Dilsen-Stokkem. Er zal in het onderzoek zoveel mogelijk rekening gehouden worden met de diverse leeftijden van de skaters en hun skateniveau’s, zodat later zowel beginnende als ervaren skaters hun gading kunnen vinden in het park.

Wij kijken er alvast heel erg naar uit om dit project samen met de jeugddienst, Jongeluid (de participatieraad voor kinderen en jongeren) en het stadsbestuur uit te werken!

dinsdag 14 december 2021 9 u.