Rookmelders te koop

Opgelet! Omwille van de grote vraag zijn er momenteel geen rookmelders meer in voorraad. Er werd een nieuwe bestelling geplaatst, maar door de drukte bij de leveranciers loopt de wachttijd voor levering op tot enkele weken. We zullen u laten weten wanneer er opnieuw rookmelders verkrijgbaar zijn op de stedelijke werkplaatsen.

Aan de balie van de stedelijke werkplaatsen zijn er, indien voorradig, rookmelders te koop. De stad werkt hiervoor samen met de Stichting Brandwonden.

Elk toestel heeft een niet-verwijderbare lithiumbatterij met een levensduur van 10 jaar en heeft ook 10 jaar garantie. Door de dubbelzijdige kleefband kan de rookmelder eenvoudig geïnstalleerd worden. Het toestel beschikt over de nieuwste Thermoptek technologie met een snelle reactie op zowel trage smeulende branden als snelle uitslaande branden.

Vanaf 2020 zal er in elke woning verplicht een rookmelder moeten zijn. Dit project kadert dan ook in de sensibilisering rond brandveiligheid.

De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar het goede doel van de Stichting Brandwonden.

Bedrag

De rookmelders kosten € 16 per stuk. Let wel, je kan op de stedelijke werkplaatsen enkel contant betalen en dus niet met bancontact. Hou hier rekening mee.