Vernieuwde parkzone in Lanklaar: ruimte voor spel en ontmoeting!

Vanmiddag werd de vernieuwde parkzone in Lanklaar officieel geopend. Dit speel- en ontmoetingsterrein kreeg diverse nieuwe speeltoestellen, een petanqueveld, een voetbalpleintje en ook barbecues die door buurtbewoners gebruikt kunnen worden.

De stad heeft zo’n 20.000 euro ge├»nvesteerd in de nieuwe speeltoestellen. De vzw’s Saamo en Uit De Marge zorgden via een subsidie van 5.000 euro van de Koning Boudewijnstichting voor de nieuwe barbecues en enkele picknickbanken. Bij de bevraging van de bewoners over de inrichting van de Parkzone werd immers de vraag gesteld welke ontmoetingselementen zij belangrijk vinden, en één van de elementen die naar voren geschoven werden, waren buurtbarbecues. Om dat gedeeld barbecueën in goede orde te laten verlopen werd er, eveneens in samenspraak met de bewoners, een reglement opgesteld.

Daarnaast werden er ook diverse klimaatbomen geplant, met steun van de provincie Limburg. De picknickbanken, het klinkerwerk, de petanquebaan en het kubbveld werden in eigen beheer door medewerkers van de stedelijke werkplaatsen aangelegd. Binnenkort volgen ook nog een basketbalveldje en de vernieuwing van het wandelpad.

Op deze manier creëren we een mooie ontmoetingsplek voor de buurt. We kunnen samen met alle partners en de buurtbewoners terugblikken op een geslaagd participatief traject!

woensdag 15 maart 2023 14.30 u.