Op kamp in Dilsen-Stokkem

Als je als vereniging op kamp komt in één van de jeugdverblijfplaatsen van Dilsen-Stokkem, moet je dit melden op de afdeling Welzijn-Vrijetijd-Cultuur via het onderstaand meldingsformulier.

Het kamp wordt ter kennisgeving overgemaakt aan Politie Maasland.
Op de dag van aankomst moet de vereniging een lijst van alle deelnemers aan het kamp binnenbrengen op het politiebureau, Nieuwstraat 32, 3650 Dilsen-Stokkem. De lijst moet volgende gegevens bevatten: naam en voornaam, adres, geboortedatum en dit van leden en leiding.

Ook kampvuren of nachtactiviteiten moeten gemeld worden bij de politie.
Meer informatie hieromtrent kan bekomen worden bij Hubert VRANKEN, Politie Maasland, tel. 089 79 09 01, hubert.vranken@politie-maasland.be.

Ook zijn er verschillende speelbossen in Dilsen-Stokkem. Speelbossen zijn stukken bos of natuurreservaat van enkele hectares groot waar kinderen, jongeren en hun begeleiders vrij kunnen spelen en daarbij de paden mogen verlaten. Bossen en natuurreservaten zijn volgens de wet alleen toegankelijk op de paden. Dat is om hun bewoners (dieren welteverstaan) te beschermen en jonge planten te behoeden voor vertrappeling. Om een 'echt' bosspel of sluipspel te spelen, om de natuur van dichtbij te beleven of voor allerhande spelletjes in het bos kan je steeds terecht in de daarvoor afgebakende speelzones. Je kan ook op andere plekken in bossen en natuurreservaten spelen, maar dan heb je wel altijd toestemming nodig van de eigenaar.

Via onderstaande button kan je het online meldingsformulier voor een kampverblijf invullen.

Online aanvragen