Ook in 2021 zomerscholen in Dilsen-Stokkem

Na het succes van vorig jaar, worden ook komende zomer in Dilsen-Stokkem zomerscholen georganiseerd, waarbij kinderen en jongeren de kans krijgen op een leuke en ontspannende manier bijscholing te volgen en zich verder te ontwikkelen.

Er worden twee initiatieven georganiseerd. Het eerste is ‘Cogilearning’ voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een schoolse achterstand of vertraging. Zij krijgen van 26 juli tot 6 augustus op een aangename, educatieve en speelse manier extra ondersteuning in de lokalen van STEBO Dilsen. Deelnemers worden toegeleid via de scholen, de zorgmedewerkers of het OCMW.

De tweede zomerschool is YouthStart, voor jongeren van 16 tot 30 jaar. Zij zullen in de periode van 16 tot 27 augustus terecht kunnen in zaal Aud Lanker. Bedoeling van dit initiatief is het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt, het promoten van deeltijds leren of het werken aan een toekomstplan. Toeleiding naar deze zomerschool gebeurt via diverse kanalen, zoals buurt- en jongerenwerkers, STEBO, VDAB, OCMW, …

Wens je zelf meer info over de zomerscholen, contacteer dan het OCMW van Dilsen-Stokkem via info@ocmwdilsen-stokkem.be.

donderdag 18 maart 2021 13 u.