Update COVID19: herfstvaccinatie

Onderhoud is de beste bescherming. Ook tegen COVID-19. Vanaf maandag 22 augustus start vaccinatiecentrum Maasland met mensen uit te nodigen voor de herfstvaccinatie.

De eerste afspraken voor worden gepland vanaf 12 september. Het vaccinatiecentrum zal dan gedurende 4 weken (tot 9 oktober) iedere werkdag vaccineren tussen 12u en 20u. Daarna wordt er tot einde oktober nog gevaccineerd tegen een lager tempo.

Eerste uitnodigingen naar prioritaire groepen en zorgverleners

Opnieuw vaccineren is erg belangrijk. De werkzaamheid van de vaccins neemt geleidelijk aan af. Mensen vanaf 65 jaar, mensen met risico op ernstige Covid en voor wie werkt in de zorg zullen eerst uitgenodigd worden. Daarna volgen uitnodigingen naar alle 18+’ers die zich eerder al lieten vaccineren met minstens een basisvaccinatie.

Net als bij vorige campagnes ontvangt iedereen die uitnodiging per post op het thuisadres, in de e-box of burgerprofiel en via e-mail als dat adres gekend is.

Iedereen moet zijn beurt afwachten. Een afspraak omboeken, zodat je bijvoorbeeld samen kan komen, kan pas zodra beide partners een uitnodiging ontvangen hebben. Zelf bellen om een afspraak vast te leggen kan helaas niet.

Waarschijnlijk starten de vaccinaties op 12 september met aangepaste vaccins

Zowel Pfizer als Moderna werken momenteel aan een aangepast vaccin, deze kunnen waarschijnlijk worden gebruikt vanaf 12 september. Een mogelijke goedkeuring van deze vaccins wordt namelijk begin september verwacht. Indien het EMA deze vaccins goedkeurt, heeft alvast Pfizer zich geëngageerd om aan Vlaanderen ongeveer 1 miljoen aangepaste vaccins te kunnen leveren in de week van 5 september, en nog eens 1 miljoen de daaropvolgende week.

Ook QVAX binnenkort weer beschikbaar

Net als bij vorige vaccinatiecampagnes zullen mensen zich via QVAX kunnen aanbieden om snel opgeroepen te worden als er een plaats vrij is in het vaccinatiecentrum. Uiteraard zullen ook via QVAX de eerste vaccinaties pas gebeuren vanaf 12/09. Inschrijven via Qvax kan binnenkort wel al via www.qvax.be.

Het vaccinatiecentrum bereiken

Je kan het vaccinatiecentrum is iedere werkdag telefonisch bereiken tussen 9u00 en 17u00 op telefoonnummer 089 27 17 00. Mailen kan ook via vaccinatiecentrum@elzmaasland.be. Het heeft enkel zin om te bellen als je al een uitnodiging in de brievenbus hebt ontvangen. Bellen om een afspraak te annuleren is niet nodg.

Als je je prik komt halen heb je enkel de identiteitskaart en een mondmasker nodig. Je kan ons vinden op volgend adres: Europalaan 157D, 3650, Dilsen-Stokkem.

Onderhoud is de beste bescherming. Ook tegen COVID-19.

vrijdag 19 augustus 2022 10 u.