Castratie of sterilisatie huiskatten: vraag een kortingsbon aan!

Om het aantal zwerfkatten onder controle te houden, voert Dilsen-Stokkem al jaren een diervriendelijk beleid. De aanpak: vangen, steriliseren of castreren, revalideren en terugplaatsen. Jaarlijks worden er in Dilsen-Stokkem ca. 70 zwerfkatten onvruchtbaar gemaakt.

Tussen die zwerfkatten zitten helaas ook nakomelingen van gewone huiskatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2022 kwamen in de Limburgse asielen ca. 4000 katten binnen!

Neem daarom als katteneigenaar je verantwoordelijkheid en laat je huiskat of kitten tijdig onvruchtbaar maken. Sinds april 2018 is het bij wet verplicht om elke kat die na 2014 geboren werd te laten steriliseren of castreren, chippen en registreren. Deze verplichting geldt voor alle kittens die verkocht of (gratis) weggegeven worden: zij moeten gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat en de omgeving. Een eenmalige ingreep bespaart honderden kittens een triestig lot.

In het kader van de provinciale valentijnsactie geeft de stad Dilsen-Stokkem kortingsbonnen voor de sterilisatie of castratie van huiskatten: 15 euro (kater) en 25 euro (kattin). (max. 1 bon per gezin).
Vraag uw kortingsbon vanaf 14 februari 2024 aan via dit e-formulier of 089 79 09 14 en dit zolang de voorraad strekt. De kortingsbonnen zijn geldig tot 15 september 2024 bij een dierenarts in Limburg.

woensdag 14 februari 2024 9.30 u.