Nieuw speelbos in kasteelpark Ter Motten

De stad laat deze week bosbeheerswerken uitvoeren in kasteelpark Ter Motten en maakt van die gelegenheid gebruik om een nieuw speelbos aan te leggen.

In het kader van de veiligheid voor de gebruikers van het kasteelpark en de Europalaan werd eerder dit jaar een boomveiligheidscontrole uitgevoerd in de boszone tussen de kerk en de parking van het administratief centrum. Hieruit bleek dat er in deze zone heel wat bomen in slechte staat zijn en dat er daarom op korte termijn noodzakelijke kap- en snoeiwerken uitgevoerd moeten worden. Na het uitvoeren van deze werken zal deze zone tijdelijk een meer open karakter krijgen.

Het stadsbestuur wil van deze situatie een opportuniteit maken en het bos omvormen tot speelbos, specifiek voor kinderen. Het hout dat vrijkomt uit de beheerwerken zal gebruikt worden om verschillende natuurlijke spelelementen te maken. Tevens zal er gewerkt worden aan verjonging van het bos en zullen er nieuwe bomen en struiken aangeplant worden.

De kapwerken worden deze week uitgevoerd. In het voorjaar volgt de inrichting van het speelbos en de aanplant van nieuwe bomen en struiken. Eenmaal de lente terug in het land is, zal het kasteelpark dus een gloednieuw speelbos rijker zijn!

maandag 29 november 2021 8 u.