Mijn VerbouwBegeleiding: gratis onafhankelijk advies

Je wil je woning of appartement voordelig renoveren én energie besparen? Ben je op zoek naar onafhankelijk advies om er zeker van te zijn dat je de juiste investeringen doet? Als inwoner heb je vanaf nu recht op gratis onafhankelijk advies. De stad werkt daarvoor samen met Energiehuis Limburg.

Bij het energetisch renoveren van een woning komt er heel wat kijken. Stof tot veel vragen en soms wat onzekerheid!

  • Hoe goed scoort mijn woning op vlak van energie?
  • Hoe weet ik of ik de juiste investeringen doe?
  • In welke volgorde pak ik de werken aan en hoe hou ik ze betaalbaar?
  • Welke impact hebben de geplande ingrepen op mijn wooncomfort en energieverbruik?
  • Welke aannemers kies ik best? Hoe vergelijk ik hun offertes?
  • Op welke premies heb ik recht? Welke financieringsmogelijkheden zijn er?

Hoe werkt het?

De technisch adviseurs van Energiehuis Limburg zijn geschoolde professionals. Een adviseur komt bij je langs en brengt de huidige toestand van je woning in kaart. Na het bezoek ontvang je een adviesrapport. Daarin ontdek je welke werken je best uitvoert om je woning energiezuinig te maken, en in welke volgorde je dit logisch doet. Met aandacht voor je lange termijn doelen én voor wat nu al haalbaar is op korte termijn.

De adviseur kijkt naar de schil van je woning (dak, muren, ramen en schrijnwerk), de verwarmingstechnieken en de mogelijkheden voor hernieuwbare energie. Je komt in het rapport ook te weten voor welke premies- en financiering je in aanmerking komt.

Wil je bepaalde werken uitvoeren? De adviseur kan je bijstaan in het opvragen en vergelijken van offertes en de controle van de facturen. Ook houdt men contact met aannemers.

Wil je premies en/of financiering aanvragen? De adviseur wijst je warm door naar de collega’s van Energiehuis Limburg die je hier verder in ondersteunen.

Overtuigd?

Meld je aan via de website van Energiehuis Limburg: https://energiehuislimburg.be/aanvraag-renovatiebegeleiding/ 

dinsdag 14 februari 2023 11 u.