Met iemand praten over opvoeden?

Gesprek met een medewerker

Het Huis van het Kind is bereikbaar voor al je grote of kleine vragen rond opvoeding, gezondheid, ontwikkeling van je kind.

Opvoedingswinkel Maasland

Heb je een vraag over de opvoeding en/of ontwikkeling van je kind? Ben je bezorgd over het gedrag van je kind? Op zoek naar een luisterend oor?

Je kan naar het pedagogisch spreekuur komen of een afspraak maken om jouw vraag of situatie individueel en discreet te bespreken. Een pedagogisch medewerker van de Opvoedingswinkel gaat samen met jou op zoek naar mogelijkheden die passen binnen jouw gezinssituatie.

Pedagogisch spreekuur:

Maandag van 9.00 tot 12.00 uur bij Sociaal Huis Dilsen-Stokkem, Arnold Sauwenlaan 80, 3650 Dilsen-Stokkem.

T 0474 300 300
E info@opvoedingswinkelmaasland.be

Psychosociale hulp

Heb je persoonlijke, relationele of familiale problemen (zoals problemen met je partner, opvoeding van de kinderen, de opvang voor de ouders, verslaving, eenzaamheid, ...), dan zal de maatschappelijk werker een luisterend oor bieden.

Indien nodig en als je dit wenst zal de maatschappelijk werker je doorverwijzen naar gespecialiseerde hulpverlening.

Het OCMW heeft een samenwerkingsovereenkomst met het DAGG (Dienst voor ambulante geestelijke gezondheidszorg) om psychologische hulp aan te bieden aan volwassen en jongvolwassen. De intake gebeurt via de maatschappelijk werker van de sociale dienst waar je ook terecht kan voor meer informatie.

Zie ook: https://www.dilsen-stokkem.be/product/132/psychosociale-hulp