Maasmoosem

Online aanvragen

In de onmiddellijke omgeving van de assistentiewoningen en het dienstencentrum Stockheim kan je de volkstuintjes 'Maasmoosem' ('moestuin aan de Maas') vinden. 

Inwoners van Dilsen-Stokkem kunnen er een perceel van 10 m² of 20 m² afhuren voor respectievelijk € 10 of € 20/ jaar en hun eigen groenten ecologisch telen. Ook zijn er verhoogde bakken (gratis) ter beschikking.

'Maasmoosem' is een samenwerking tussen het OCMW en de stad Dilsen-Stokkem, Limburg.net, Velt, hogeschool PXL, Terra Therapeutica, Kringloopkracht Dilsen-Stokkem, vrijwilligers, met de steun van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

Met dit project willen we werken aan de versterking van de sociale cohesie, vereenzaming tegengaan, zorgen voor een gezondere levenshouding (beweging, buitenlucht, gezonde voeding ...) en een bijdrage leveren aan de kansarmoedebestrijding.

Momenteel telt de ‘Maasmoosem’ 30 percelen van 10 m² en 5 verhoogde bakken. Heb je interesse als vrijwilliger of wil je een perceel huren, dan kan je contact opnemen met het OCMW.