Maaltijdbedeling aan huis

Kan u niet meer zelf voor uw maaltijden zorgen wegens invaliditeit, ziekte of andere redenen, dan kan u een beroep doen op maaltijdbedeling aan huis.

Voor wie?

De dienst maaltijdbedeling is er voor gezinnen, bejaarden of personen met een handicap die (tijdelijk of permanent) hun eigen maaltijden niet meer kunnen bereiden.

Voorwaarden

U woont in Dilsen-Stokkem.

Procedure

Elke week ontvangt u een bestelbon waarop de maaltijden voor de volgende week vermeld staan. U duidt daarop aan op welke dagen u een maaltijd wil. U hebt meestal de keuze uit 2 soorten groenten, 2 soorten vlees en 2 soorten aardappelbereidingen. Dit steeds in combinatie met soep en dessert. 

Voor cliënten die problemen hebben met kauwen bestaat zelfs de mogelijkheid om de maaltijden fijngesneden of gemixt te ontvangen. Een aantal diëten worden standaard aangeboden. Voor meer specifieke diëten wordt een doktersvoorschrift gevraagd.

De maaltijden worden bereid en bij u aan huis gebracht door medewerkers van de firma Hoeve Gervan.

Bedeling is mogelijk van maandag tot en met vrijdag. De leveringen gebeuren tussen 09.30 en 13.00 uur. De warme maaltijd wordt geleverd in een isothermische box en blijft ongeveer twee uren warm.

Voor het weekend kunnen er koelverse vacuümmaaltijden of koude schotels besteld worden. Deze worden op vrijdag vers bereid en in een aangepaste doos geleverd. De vacuümmaaltijd kan u opwarmen in de microgolfoven of in een traditionele oven.

De bestelling van een avondmaaltijd is mogelijk in combinatie met een middagmaaltijd.

Bedrag

De prijs bedraagt 7,30 euro, zowel voor de gewone maaltijd als voor de dieetmaaltijd. De avondmaaltijd kost 6,00 euro.