Kindvriendelijkheid

Hoe kindvriendelijk is het in Dilsen-Stokkem? Welke inspanningen doet het lokaal bestuur om een beleid op maat van de jongste burgers uit te bouwen?

Je mag gerust zijn: het lokaal bestuur doet al veel op dit vlak! Maar we streven altijd naar beter en breder kindvriendelijk beleid. Daarom zal het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem in 2024 opnieuw een poging doen om het label Kindvriendelijke steden en gemeenten (KVSG) te behalen. Een uitgebreide werkgroep werkt momenteel in verschillende fases aan het dossier.

“Een beleid dat goed is voor kinderen, is goed voor iedereen.”

De afdeling welzijn, vrije tijd, cultuur (WVC) is regisseur van dit project, maar kan dit niet alleen uitwerken en realiseren!

Een kindvriendelijk beleid is een gedragen beleid gemaakt door iedereen, zowel kinderen als (groot)ouders, alsook alle ambtenaren van de stad! Ieder door zijn eigen bril!

Dilsen-Stokkem scoort op dit moment 6,9 op 10 op kindvriendelijkheid!

Althans volgens de interne stuurgroep ‘kindvriendelijk Dilsen-Stokkem’! Deze groep collega’s van stad en OCMW gaat aan de slag met de kinderrechten en zal er acties rond uitwerken.

Wist je dat 1 op 5 inwoners van Dilsen-Stokkem minderjarig is?

Wist je dat al deze kinderen en jongeren bepaalde rechten hebben, opgenomen in het kinderrechtenverdrag? Kinderen hebben recht op een eigen naam, een eigen mening, op onderwijs, op gezondheid, op informatie, op spel… En net daarom gaan we met dit traject aan de slag in Dilsen-Stokkem! 

Wil je mee volgen hoe het traject verloopt? Of je eigen inbreng doen? Blijf volgen via deze pagina!