Investeren in infrastructuur

Naast de bekende grote projecten zoals bijvoorbeeld de bouw van het nieuwe cultuur-educatieve centrum De Faar in Dilsen, investeert de stad ook jaarlijks heel wat middelen in het reguliere onderhoud van diverse gebouwen.

Zo loopt er momenteel een procedure voor dakwerken aan SBS De Horizon in Rotem. Ook de daken van de Vrietsel in Lanklaar en zaal Nieuwenborgh in Stokkem worden aangepakt. Prijskaartje voor al deze dakwerken: ca. € 200.000.

In de basisscholen SBS1 en SBS2 in Dilsen wordt de bestaande waterleiding en afvoer vervangen, goed voor een bedrag van € 10.000.

Ook de belijning in de stedelijke sporthallen is aan vernieuwing toe. Kostprijs: € 17.000.

Daarnaast werden in diverse locaties, waaronder Maascentrum De Wissen, kinderopvang ‘t Kadeeke en De Zavel, nieuwe (brand)deuren geplaatst.

Tot slot wordt er ook geïnvesteerd in laadpalen voor de elektrische dienstvoertuigen van de stad, het OCMW en de politie. Zo komen er nieuwe laadpalen aan het administratief centrum van de stad, aan het administratief centrum van het OCMW, aan de stedelijke werkplaatsen en aan het politiekantoor in Lanklaar, goed voor een investering van € 80.000.

 

vrijdag 12 mei 2023 13.30 u.