L E V E N W O N E N     
V R I J E   T I J D W E R K E N       
BURGERZAKEN STEDENBOUW BIBLIOTHEEK BEDRIJVEN
ONDERWIJS & OPVANG MILIEU CULTUUR - JEUGD - SPORT HANDEL & HORECA
OCMW MOBILITEIT EVENEMENTENLOKET VACATURES
WELZIJN BEKENDMAKINGEN TOERISME VAKANTIEWERK
                                                                                                             

Nieuwe verkeerssituatie Dilsen

 
De vernieuwing van het centrum van Dilsen zit in de laatste fase. De afgelopen jaren werden heel wat projecten in Dilsen uitgevoerd. Zo werd de scholencampus verkeersveiliger gemaakt door de aanleg van autovrije paden, een fietsstraat en herinrichting van een aantal kruispunten (o.a. kruispunt Borreshoefstraat – Spileind en Schoolstraat – Vlessersweg). Ook werden nieuwe parkings aangelegd aan Stebo, de Bib en het K. Boudewijnplein.

Vanaf 3 september 2018 wordt het plein gedeeltelijk opengesteld, waardoor er ook een aantal nieuwe verkeersregels ingevoerd worden.
- centrumplein Ter Motten = (woon)erf
- eenrichtingsverkeer: autoverkeer komende van Spileind / Schoolstraat mag via Ter Motten naar de Europalaan rijden
- Schoolstraat tussen Vlessersweg en Ter Motten = ‘fietsstraat’De verkaveling Heilderveld is ondertussen ook gerealiseerd. Het afgelopen voorjaar en deze zomer heeft de aannemer de nieuwe wegen en pleintjes in dit gebied aangelegd. Er is ruimte voor meer dan 50 nieuwe gezinnen om een bouwplaats of woning aan te kopen in deze mooie nieuwe woonwijk, midden in het centrum. Ook de bouwmaatschappij Ons Dak zal een nieuw project van 11 woningen realiseren op het Heilderveld.

In de verkaveling Heilderveld is er ook een volledig nieuwe parking aangelegd. Deze is te bereiken via de nieuwe insteekweg vanaf de Europalaan. De parking ligt vlak naast het kerkhof en ligt op 400m wandelafstand van de scholencampus. Ze kan zowel dienst doen in functie van de scholen als bij begrafenissen en kan de parkeerdruk in het centrum van Dilsen verminderen.

Met de aanleg van het centrumplein Ter Motten zal het centrum van Dilsen een ongeziene metamorfose ondergaan! De aanleg van het plein zit momenteel in een finale fase: de luifel is nog in aanbouw en later op het jaar worden er nog bomen aangeplant op het nieuwe plein. Het plein Ter Motten zal het centrum van Dilsen mooier maken en de schoolomgeving veiliger.

                  UiT

                  bib

 

              maascentrumdewissen

           huisvhkind

             ocmw

 
Disclaimer
Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden.
ONLINE INSCHRIJVEN ACTIVITEITEN: KLIK HIER!
Toggle Bar