Herinrichting Zandstraat

Na meer dan een jaar werken is het einde van dit project stilaan in zicht. Momenteel is het stuk van de beek tot aan Keizerskamp afgesloten en wacht Colas op de uitharding van de beton.

Vanaf 08/03 start Colas met de voorbereidingswerken op het stuk tussen Keizerskamp en de Reuzelaar. De wegenisbeton zal geplaatst worden vanaf 15/03. Tot en met 06/04 zal dit stuk afgesloten zijn voor de uitharding. Het deel aan Keizerskamp zal dan wel open worden gesteld voor bewoners en hulpdiensten. Ook het zandweggetje grenzend aan dit stuk werd hersteld. Parkeren dient te gebeuren buiten de werfzone. De dag na plaatsing kan men de beton wel te voet of met de fiets betreden. 

Vanaf 15/03 zal Colas het kruispunt aan de Mortelveldstraat aanpassen. Vóór de inrit van de parking van het gemeenschapshuis wordt een strook asfalt heraangelegd (Ultrafastbeton). De werken zullen een drietal weken duren. De parking van het gemeenschapshuis zal gedurende deze tijd niet toegankelijk zijn en er zal een omleiding worden voorzien. Er wordt een bewonersbrief opgesteld voor de bewoners grenzend aan de werfzone en de bewoners op het Helliniplein. Ook de school wordt ingelicht. 

Colas werkt in de eerste week van de paasvakantie niet (bouwverlof). De activiteit start terug op 12/04. Vóór de start van hun vakantie zal de signalisatie worden gecontroleerd en zal de Zandstraat volledig en het kruispunt met de Mortelveldstraat opnieuw toegankelijk zijn.

De toplaag asfalt is voorzien vanaf 12/04. Het einde van de werken is - uiteraard steeds afhankelijk van de weersomstandigheden - voorzien voor medio mei 2021.