Herdenkingsbomen voor sterrenkindjes

Op de kerkhoven in elke deelgemeente werden zopas herdenkingsbomen voor sterrenkindjes aangeplant. Zo’n herdenkingsboom is een troost- en gedenkplaats voor alle mensen die hun veel te vroeg geboren kindje herinneren, nooit loslaten en meedragen in hun gedachten.

Het stadsbestuur wil ouders en nabestaanden graag de mogelijkheid geven een herdenkingsteken in de vorm van een lintje met een houten hartje in deze bomen te hangen. Hierop kunnen ze dan zelf nog een kleine boodschap schrijven of borduren.

De lintjes, die verkrijgbaar zijn aan de balie van de afdeling burgerzaken, werden gemaakt door enkele vrijwilligers in het lokaal dienstencentrum Stockheim en zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. De houten hartjes werden vervaardigd door leerlingen van STEBO en de Stedelijke Humaniora. Bij elke boom wordt ook een maaskei geplaatst met een passend tekstje, met dank aan ‘Steengoed projecten’ voor het aanleveren van deze maaskeien.

De levende herdenkingsbomen staan op die manier voor levende herinneringen aan hen die gemist worden. Hoe jong een sterrenkindje ook sterft, het heeft voor vreugde gezorgd in het leven van veel mensen. De herdenkingsbomen bieden de kans om die bijzondere herinnering voort te laten bestaan.

Wie meer info wenst kan contact opnemen via burgerzaken@dilsen-stokkem.be.

donderdag 17 maart 2022 17.15 u.