Herbruikbare bekers: uitleen en subsidie

Sinds 1 januari 2020 is het op alle evenementen verboden om drank te serveren in wegwerpbekertjes of éénmalige drankverpakkingen (blikjes, drankkartons …), tenzij je als organisator kan aantonen dat je 90% inzamelt voor recyclage . Let op: vanaf 2022 moet je als organisator aantonen dat je 95% inzamelt voor recyclage.

Uitleen

De stad Dilsen-Stokkem stelt in samenwerking met de afvalintercommunale Limburg.net herbruikbare bekers ter beschikking voor een evenement.

Limburg.net beschikt over 150.000 festivalbekers (30 cl). Het ontlenen van de bekers is gratis, reinigingskosten en eventuele transportkosten zijn te betalen. Let op: andere bekers dan festivalbekers (30cl) (cava, wijn, jenever,…) zitten niet in dit assortiment.

Vraag de herbruikbare bekers online aan via https://limburg.festicup.be. Doe dit minstens 4 werkdagen vóór het evenement plaats vindt. Vind het evenement in het weekend plaats: uiterlijk dinsdag vóór 12u00 aanvragen.

Meer info vind je onderaan deze pagina in het uitleenreglement van Limburg.net. Je kan er ook een handleiding vinden.

Subsidie

Om verenigingen en onderwijsinstellingen een financieel steuntje in de rug te geven bij de huur of aankoop van herbruikbare bekers, geeft de stad Dilsen-Stokkem een subsidie.

De subsidie bedraagt max. 20% van de kosten voor de huur (incl. reinigingskosten) of aankoop van herbruikbare bekers, met een max. van € 300 per jaar. Leverkosten en kosten voor beschadigde, verloren, sterk verontreinigde en te laat teruggebrachte bekers of opbergboxen komen niet in aanmerking.

Vraag uw subsidie aan via onderstaand formulier:

Subsidie aanvragen