Hartjesactie voor Wereldlichtjesdag

Op Wereldlichtjesdag komen mensen wereldwijd samen om overleden kinderen te herdenken. Ter gelegenheid van deze dag lanceren we een speciale herdenkingswandeling en hartjesactie waarbij inwoners zelf een hartje kunnen haken, dat dan een mooie plek krijgt langs de lichtjeswandeling.

Op Wereldlichtjesdag, de tweede zondag van december, lanceren we een speciaal 'Toerke' in onze campagne 'Toerke doen?'. In de gemeente Rotem openen we een stappenwandeling die we omtoveren tot een lichtjeswandeling.

Hartjesactie

In plaats van enkel te stappen, verfraaien we het pad met kleine hartjes aan paaltjes en wegwijzers. Voor deze hartjes lanceren we een warme oproep aan alle inwoners om de haaknaalden boven te halen. Het is een mooie gelegenheid om samen te komen en iets betekenisvol te doen voor de gemeenschap.

Weet je niet hoe je een hartje moet haken? Onderaan deze pagina vind je een video om je wegwijs te maken.

De hartjes kan je inleveren bij de balie van de dienst Welzijn, Vrije Tijd en Cultuur (Europalaan 25, Dilsen) tot en met 20 november 2024.

Voor meer informatie over de hartjesactie en de Wereldlichtjesdag-wandeling kan je contact opnemen met wvc@dilsen-stokkem.be, huisvanhetkind@dilsen-stokkem.be of 089 79 08 90. 

vrijdag 19 april 2024 12 u.