Bestel je gratis boom!

Dit najaar organiseert het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem een gemeentelijke boomplantactie. Een actie waarmee we inwoners willen aanmoedigen om hun tuin een groene facelift te geven!

Naast het feit dat een boom in je tuin mooi en rustgevend is, trachten we met dit project te werken aan meerdere thema’s uit het gemeentelijk klimaatplan. 

Bomen zijn van groot belang voor onze luchtkwaliteit. Ze houden fijn stof vast, filteren CO2 uit de lucht en geven zuurstof vrij. De bladeren houden bij regen water vast en verdampen dit na de regenbui waardoor er minder snel wateroverlast optreedt.

Bomen bieden schaduw en verkoeling aan mens en dier op warme dagen en hun bladerdek vermindert ook verdamping en uitdroging van de bodem. Ze zorgen voor een enorme biodiversiteit en geven beschutting en voedsel aan heel wat dieren. Vogels bouwen er hun nest, insecten leven onder de bladeren of het hout, eekhoorntjes eten hun vruchten en zaden, …

Fruitbomen leveren naast al deze voordelen ook nog lekker fruit op, waarmee we ook duurzame en lokale voeding willen promoten.

Welke bomen kan je bestellen?

We hebben bomen voorzien die groot worden, bomen die kleiner blijven en enkele fruitbomen. Daarnaast bieden we ook 3 struiken aan voor wie graag groen wil, maar slechts een klein tuintje of terras heeft. Op deze manier kan iedereen de geschikte boom of struik op maat van zijn of haar tuin uitkiezen.

De fruitbomen zijn zelfbevruchtend. Zo ben je, wanneer je maar plaats hebt voor één boom in je tuin, toch verzekerd van lekkere vruchten in de toekomst.

Een overzicht van de bomen en struiken waaruit gekozen kan worden vind je in dit documentPer adres kan één boom of struik aangevraagd worden. Bestellen kan tot 16 oktober.

Je boom ophalen

Je dient je bestelde boom of struik zelf op te halen. Dit kan bij de stedelijke werkplaatsen (Pannenhuisstraat 43) op zaterdag 28 november 2020 tussen 08.00 en 12.00 uur. Bij je aanvraag geef je aan tijdens welk tijdsslot je wenst te komen.

Hou er rekening mee dat de aangeleverde bomen afhankelijk van het soort 1,2 tot 2 meter hoog zullen zijn.

Bestellen

Bestel je gratis boom of struik via onderstaande button, en dit voor 16 oktober 2020.

Bestel hier je gratis boom!