Fietsotheek Maasland: leen een kinderfiets op maat!

Vanaf 6 mei kunnen inwoners van Dilsen-Stokkem kinderfietsen ontlenen in de Fietsotheek Maasland. Hetzelfde als een bibliotheek, maar dan met kinderfietsen in plaats van boeken! Het OCMW sloot hiertoe een samenwerkingsovereenkomst af met Kringwinkel Maasland.

Nieuwe fietsen zijn duur en kinderen ontgroeien snel hun fiets. Met dit project kunnen fietsen makkelijk en goedkoop uitgeleend worden en, wanneer het nodig is, terug ingeruild worden voor een groter exemplaar. Iedereen kan bij de Fietsotheek een kinderfiets (tot 12 jaar) uitlenen tegen een waarborg van € 20 per fiets en een vast lidgeld van € 10 per jaar.

Kiezen, reserveren en betalen kan heel makkelijk online via www.fietsotheekmaasland.be. Fietsen afhalen en inleveren doe je in het centraal magazijn van de Kringwinkel (Teutelbergstraat 57, Dilsen-Stokkem).

De vzw Hart voor Kinderen heeft alvast 40 kinderfietsen geschonken, die via het OCMW en het systeem van de Fietsotheek terecht zullen komen bij gezinnen die deze goed kunnen gebruiken.

Oproep: breng ongebruikte kinderfietsen binnen

Ook jij kan helpen! Heb je thuis nog kinderfietsen in de garage of het tuinhuis staan die niet meer gebruikt worden? Schenk deze dan gratis aan de Kringwinkel en maak er iemand anders gelukkig mee! De Kringwinkel is blij met elke herbruikbare fiets, zolang deze maar in correcte staat is. Fietsen inleveren kan in het centraal magazijn van de Kringwinkel, Teutelbergstraat 57, tijdens de openingsuren (www.kringwinkel.be/maasland).

donderdag 2 mei 2024 13.30 u.