Dilsen-Stokkem viert 20 jaar Smokkelmarkt!

Dit jaar viert de Smokkelmarkt haar 20-jarig bestaan. Wat ooit begon als een bescheiden marktje is inmiddels uitgegroeid tot een geliefde, grensoverschrijdende traditie voor inwoners en toeristen uit Belgisch en Nederlands Limburg en zelfs daarbuiten.

Om deze bijzondere verjaardag van de Smokkelmarkt te vieren worden er deze editie opnieuw themazondagen georganiseerd die de markt een extra speciaal karakter zullen geven.

Niet zomaar een markt

De Smokkelmarkt, die elke zondag in juli en augustus plaatsvindt in het pittoreske centrum van Stokkem, dankt haar naam aan de rijke geschiedenis van de regio die bekend stond om zijn smokkelroutes langs de grens met Nederland. Deze historiek komt elk jaar opnieuw terug en zorgt ervoor dat de Smokkelmarkt een gezellige en unieke markt is.

Al meer dan 20 jaar is de Smokkelmarkt een van onze belangrijkste toeristische troeven. Bezoekers genieten aan de kraampjes van ambachtelijke streekproducten, handgemaakte waren en allerlei andere producten. Ook dit jaar hebben we weer nieuwe elementen toegevoegd, zoals de themazondagen. Tijdens de eerste Smokkelmarkt rijdt er zelfs opnieuw een trein(tje) door Stokkem!

Jubileumeditie

Tijdens de jubileumeditie is er voor iedere zondag zelfs een apart thema gekozen. Animatien en omkadering voor jong en oud zullen binnen het gekozen thema de markt opvrolijken. Tel daar het uitgebreide marktaanbod en de gezellige zomerterrassen bij, en je weet dat de Smokkelmarkt-zondagen weer een schot in de roos zullen worden!

Het programma:

  • Zondag 7 juli: Dag van de Retro
  • Zondag 14 juli: Candyday
  • Zondag 21 juli: Dag van de Standbeelden & Tekenaars
  • Zondag 28 juli: Dag van de Magie
  • Zondag 4 augustus: Dag van het Zomercarnaval
  • Zondag 11 augustus: Dag van de Oude Ambachten
  • Zondag 18 augustus: Rommelmarkt
  • Zondag 25 augustus: Dag van de Muziek

Voor meer informatie kan je steeds terecht op www.smokkelmarkt.be of in onderstaande flyer.

donderdag 4 juli 2024 13.25 u.