Uitbater gezocht voor horecagedeelte De Faar!

Voor de uitbating van het horecagedeelte van De Faar is de stad Dilsen-Stokkem nog op zoek naar een uitbater. Ben jij misschien de gedreven ondernemer die we zoeken? Stel je dan kandidaat via ro@dilsen-stokkem.be met vermelding van je naam en contactgegevens. We nodigen je dan uit voor een verkennend gesprek waarbij je je visie kan toelichten aan de stad. Ook als je gewoon een sterke visie hebt over de ideale horecazaak horen we heel graag van jou!

De stad bouwt momenteel een nieuw cultuureducatief centrum De Faar in het centrum van Dilsen, aan het plein Ter Motten. Dit plein werd 6 jaar geleden aangelegd als centraal plein en vormt het nieuwe hart van Dilsen centrum. Er zijn verschillende functies aanwezig rond het plein, zoals het Administratief centrum, de Stedelijke Humaniora Dilsen (ongeveer 1.200 leerlingen), de Stedelijke Basisschool Dilsen 1 + 2, de Stedelijke Bouwvakschool en ’t Schakeltje (bijzonder basisonderwijs).

Ook de bestaande bibliotheek van Dilsen-Stokkem is gelegen aan plein Ter Motten en wordt mee opgenomen in het nieuwe gebouw en wordt tevens uitgebreid met een nieuwe jeugdbib en een extra studiezaal. De Faar wordt daarnaast ook de thuisbasis voor de kunstacademie van Dilsen-Stokkem en het vrijetijdspunt van de Afdeling Welzijn, Vrije tijd en Cultuur. Ook de Stedelijke Humaniora zal 8 bijkomende leslokalen krijgen in het nieuwe gebouw, waaronder lokalen voor plastische en muzikale opvoeding. Het eigentijdse centrumgebouw wordt bijgevolg de thuishaven van het culturele veld Dilsen-Stokkem, met een sterke educatieve insteek. In het gebouw komt er ook een grote theaterzaal met ruimte voor 280 personen.

Het hart van De Faar wordt gevormd door een centrale foyer, die toegang geeft tot de verschillende functies en een dubbele bouwlaag inneemt. De foyer wordt ingericht als een ontmoetingsruimte met enkele lees- en vertelplekjes. Op de eerste verdieping komt het secretariaat van de kunstacademie en vier specifiek uitgeruste woord- en muziekklassen. Op de tweede verdieping komen acht leslokalen die gedeeld zullen worden door de humaniora en de kunstacademie. Overdag zullen de leerlingen van de humaniora les krijgen in deze lokalen, terwijl de 600 leerlingen van de academie er na schooltijd les zullen volgen. Daarnaast kunnen ook verenigingen in De Faar terecht om te vergaderen.

In het gebouw is er ook een horecaruimte voorzien. Deze horecaruimte bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping van De Faar en heeft een netto oppervlakte van 167m². In deze ruimte kunnen een keuken, toiletten, toog, verbruiksruimte,… ingericht worden. De ruimte is zowel toegankelijk via de foyer van De Faar maar heeft ook drie rechtstreekse toegangen via plein Ter Motten. Aan de zijde van het plein is er een overdekt terras voorzien dat bij de horecaruimte hoort met een netto oppervlakte van 58m². Daarnaast is er de mogelijkheid om een terrasvergunning aan te vragen om een terras te plaatsen op het openbare plein. Het gedeelte van het plein voor De Faar is immers autovrij.

Deze ruimte wordt casco opgeleverd, zodat de toekomstige uitbater alle vrijheid heeft om de horecaruimte naar eigen ideeën in te richten. Er worden aansluitingen voorzien voor water, gas, elektriciteit en kabel/televisie. De volledige afwerking en inrichting van de horecaruimte dient de uitbater zelf te doen, volgens zijn eigen concept. Zowel verkoop van de ruimte als het afsluiten van een uitbatingsconcessie zijn bespreekbaar.

De opening van De Faar is voorzien medio 2024. Momenteel zijn de werken al volop aan de gang en zitten we in de ruwbouwfase. Kom gerust eens een kijkje nemen op plein Ter Motten, dan kan je De Faar zelf zien verrijzen!

Klik hier voor nog wat meer info over De Faar!