Carnaval in Dilsen-Stokkem!

In Dilsen-Stokkem wordt carnaval uitbundig gevierd! Jaarlijks genieten duizenden inwoners en bezoekers van de kleurrijke praalwagens en prachtige kostuums tijdens de carnavalsstoeten in Rotem en Stokkem.

Kom ook eens proeven van de uitgelaten sfeer!

Stoet Rotem zondag 1 maart 2020 KV De Kezelzekskes
Stoet Stokkem zondag 8 maart 2020 CV Raod van Wis tot Manjel

Om de carnavalstoeten voor iedereen zo aangenaam en veilig mogelijk te organiseren worden er voor elke stoet enkele verkeersmaatregelen genomen. Een overzicht:

Verkeersmaatregelen stoet Rotem

Er geldt op zondag 1 maart tussen 12.00 en 19.00 uur een algemeen parkeerverbod op het volledig parcours van de stoet. Deze straten zijn ook niet toegankelijk voor (motor)voertuigen. Het parcours omvat volgende straten:

  • Eindestraat (wegvak tussen de Kantonsweg en de Haagstraat)
  • N757 – Kempenstraat / Haagstraat / Burg. Henrylaan (wegvak tussen Rijksweg en Lijsterlaan)
  • Hoogbaan (wegvak tussen Kempenstraat / Haagstraat en Molenweg)
  • Lijsterlaan (wegvak tussen Burg. Henrylaan – Kwavenstraat)
  • Kwavenstraat (wegvak tussen Klaverstraat en Lijsterlaan / Vinkenlaan)
  • Klaverstraat (wegvak tussen Kwavenstraat / Reselt en Burg. Henrylaan) d.m.v. het plaatsen van borden E3 met bord type Xa (verboden te parkeren en stil te staan vanaf dit punt)

Verkeersmaatregelen stoet Stokkem

Er geldt op zondag 8 maart tussen 11.00 en 24.00 uur een algemeen parkeerverbod op het volledig parcours van de stoet. De straten zijn ook niet toegankelijk voor (motor)voertuigen. Het parcours omvat volgende straten:

Stokkemerbaan (opstelling stoet) – Maasstraat – Koeweerd – Burg. Prévotlaan – Medaerstraat - Oude Maasstraat – Nieuwe Weerd – Stadsgraaf – Tugela – Langs de Graaf – Rechtestraat – Steenkuilstraat –Tugelaplein.

T.h.v. de Daalderdijk van de Stadsgraaf tot aan de grens met Meeswijk (Maasmechelen) zal er een parkeerverbod ingesteld worden aan 1 zijde van de weg. Er mag niet geparkeerd worden aan de rechterzijde van de Daalderdijk in de richting van Maasmechelen.