Speelpleinwerking Bovenuit

Welkom bij ons speelplein, een bruisende plek voor kinderen en jongeren tussen 6 en 21 jaar met speciale behoeften. Bij ons zijn kinderen en jongeren met een licht mentale of fysieke beperking, AD(H)D en/of ASS van harte welkom. In een samenwerking tussen de gemeente Maasmechelen en de stad Dilsen-Stokkem, bieden we gezamenlijk 20 plaatsen aan.

Ons speelplein wordt ondersteund door toegewijde jobstudenten en vrijwilligers die zich vol enthousiasme inzetten. Onze missie en visie is om deze kinderen en jongeren te helpen om boven zichzelf uit te stijgen. We streven ernaar om hun talenten te stimuleren terwijl ze genieten van zorgeloze vrije tijd. Hoewel we geen individuele begeleiding bieden, zorgen we ervoor dat al onze activiteiten zijn aangepast aan de behoeften van onze doelgroep. Open communicatie, veiligheid, groepsdynamiek en maatwerk zijn kernthema's binnen ons speelplein. We hechten veel waarde aan een duidelijke planning en structuur.

Onze werking begint in de tweede week van juli en duurt drie weken. Elk jaar sluiten we af met een leuke slotshow, georganiseerd door de kinderen en jongeren zelf. Begeleiders, ouders, voogden en andere familieleden zijn altijd van harte welkom om dit feestelijke moment met ons te delen.

Meer info via wvc@dilsen-stokkem.be of 089 79 08 90.