Oktober: internationale maand van de strijd tegen borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen: liefst 1 op 9 krijgt met de ziekte te maken. Het risico om borstkanker te krijgen, neemt toe met de leeftijd.

Vrouwen tussen 50 en 69 jaar kunnen zich gratis laten onderzoeken op borstkanker. Om de 2 jaar krijgen zij een kwaliteitsvolle screeningsmammografie aangeboden. Ze ontvangen daarvoor een uitnodiging per post. Dat dit belangrijk is, blijkt uit de cijfers: per 1.000 borstkankeronderzoeken worden immers 7 tot 9 vrouwenlevens gered.

Ook de stad Dilsen-Stokem gaat in oktober mee de strijd aan tegen borstkanker en neemt deel aan de Roze Mars van de vzw Pink Ribbon. Pink Ribbon roept met die Roze Mars iedereen op om van 1 tot en met 31 oktober elke dag minstens 10.000 stappen te zetten. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat een gezonde levensstijl kanker helpt voorkomen. Meer bewegen is daarbij zeer belangrijk.

Deelnemers kunnen zich verbinden met het nieuwe online platform van De Roze Mars waar hun stapactiviteit gelogd kan worden. Inschrijven kan als individu, team of bedrijf op www.derozemars.be. Alle personeelsleden, directies en leden van het stadsbestuur worden uitgenodigd om mee te doen met Team Dilsen-Stokkem. Als duwtje in de rug wordt het inschrijvingsgeld gedragen door de stad.

Op vrijdag 1 oktober vond het startmoment van de Roze Mars plaats en werden de eerste rondjes gewandeld in een zonnig kasteelpark Ter Motten! De initiatiefnemers hopen alvast dat veel collega’s de komende weken eens een ‘roze lunch’ nemen met een wandelingetje in het park!

Wie meer info wil over de strijd tegen borstkanker of het bevolkingsonderzoek kan terecht op de website https://borstkanker.bevolkingsonderzoek.be/

vrijdag 1 oktober 2021 14 u.