Blue-bike deelfietsen

Vervoerregio Limburg heeft een groot aanbod aan deelfietsen van Blue Mobility, het bedrijf achter de bekende Blue-bike deelfietsen. Ook Dilsen-Stokkem heeft nu 8 fietsen van Blue-bike ter beschikking achter de bushalte Dilsen Kruispunt in de richting van Maasmechelen. Het aanbieden van deelfietsen past volledig binnen Hoppin, de toekomstgerichte Vlaamse visie op mobiliteit die inzet op efficiëntere, flexibeler en duurzamere verplaatsingen voor iedereen. Deelfietsen zijn daar een belangrijk onderdeel in.

Hoe werkt het?
Gebruikers kunnen een fiets lenen en deze na gebruik terugbrengen naar dezelfde locatie. Met een lidmaatschap bij Blue-bike heb je overal in België een fiets op zak. Een lidmaatschap kost € 12 per jaar en daarnaast betaal je per afgelegde rit (standaardtarief € 3,50 per 24 uur).

De fietsen hebben een digitaal slot dat werkt via de Blue-bike app. Dit zorgt ervoor dat je sneller en eenvoudiger een fiets kan ontlenen.

Bij pech onderweg kunnen gebruikers rekenen op gratis pechverhelping van Ethias. Voor het onderhoud van de fietsen werkt Blue-bike nauw samen met maatwerkbedrijf en lokale partner De Springplank.

Meer weten?