Bedank voorbeeldige chauffeurs met een Control Cruiser-bord

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden?

Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser, een positief woord voor iemand die zich gewoon, zoals het hoort, aan de snelheidslimiet houdt. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken.

Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10 000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. In Dilsen-Stokkem kan je je inschrijven voor deze campagne door een emailtje te sturen naar mobiliteit@dilsen-stokkem.be. Inschrijven kan tot 25 september 2019.

De campagne start op 5 oktober en loopt tot 31 oktober 2019. Vanaf 25 september brengen wij de deelnemers persoonlijk op de hoogte over het verloop van deze campagne en het afhalen van het campagnemateriaal.

Meer informatie op www.beloofd.be of bij onze dienst mobiliteit (mobiliteit@dilsen-stokkem.be).

 

woensdag 11 september 2019 11.33 u.