Basisscholen helpen met inzameling luiers voor Luierbank

Het OCMW blaast nieuw leven in een belangrijk initiatief: de Luierbank. Bij de inzamelpunten van de Luierbank kunnen inwoners hun overschotten aan luiers binnenbrengen, met als doel kwetsbare gezinnen te ondersteunen.

De Luierbank is het resultaat van een samenwerking tussen het lokaal bestuur, het consultatiebureau van Kind en Gezin en vereniging St. Vincentius. Ook de basisscholen zetten vanaf nu hun schouders onder het project en zullen luiers inzamelen voor gezinnen die het moeilijk hebben.

De aankoop van luiers weegt zwaar door op het gezinsbudget. Sommige kwetsbare ouders slagen er door financiële of andere moeilijkheden niet in om aan deze basisbehoefte te voldoen. Met de Luierbank wil het lokaal bestuur een positieve impact hebben op deze gezinnen en een bijdrage leveren aan het welzijn van de allerkleinsten in onze stad.

De Luierbank bestaat sinds 2016, maar dit jaar wordt er een nieuwe stimulans gegeven aan het project door intense samenwerking met het onderwijs. Vanaf nu spelen de basisscholen een sleutelrol en fungeren zij als nieuwe en bijkomende inzamelpunten voor luiers. Daarnaast zullen er op verschillende plaatsen in de gemeente luiers gedeponeerd kunnen worden in de gloednieuwe inzamelboxen: in de bibliotheek, bij de afdeling WVC, in kinderopvang ’t Kadeeke, bij het OCMW en in het consultatiebureau van Kind en Gezin.

De Luierbank is één van de maatregelen die we lokaal nemen om kinderarmoede te bestrijden en is een krachtig voorbeeld van hoe we kunnen samenwerken om de lasten van kwetsbare gezinnen te verlichten. We roepen alle inwoners op om luiers te doneren en zo bij te dragen aan het welzijn van onze jongste inwoners. Vereniging St. Vincentius sorteert en verpakt de luiers en zorgt ervoor dat ze terechtkomen bij de gezinnen die het nodig hebben.

De Luierbank steunen kan ook door een financiële schenking te doen. Vanaf 40 euro ontvangt men een fiscaal attest.

Voor meer informatie over de Luierbank: OCMW Dilsen-Stokkem, 089 75 75 27.

vrijdag 23 februari 2024 10.30 u.