Wandel 2-daagse Anders Reizen: Connecterra en Maasvallei

Soms moet je niet ver reizen om een buitenland-gevoel te krijgen. Connecterra, omringd door het enige nationale park van België en de Maasvallei, is zo een streek. Je wandelt over zandvlaktes, heides en vennen. En natuurlijk door het bekende bronsgroen eikenhout. Vanop de terril heb je zicht tot in Luik en soms zelfs Duitsland. Ook water is volop aanwezig, met blauwe meren, plassen en natuurlijk de grensrivier de Maas. Je verblijft in een belle époque-hotel vol nostalgische charme aan een pittoreske kanaaloever. Wij bieden een standaardprogramma van 3 dagen/2 nachten aan, goed voor een weekend. Maar niets houdt je tegen om 1 of meerdere nachten bij te boeken uiteraard!


Dag 1
Aankomst in het hotel in Lanklaar. 's Avonds schuif je aan in het hotelrestaurant met lekkere Franse keuken en mooi uitzicht.

Je kan al een eerste wandeling (5 km) maken en het grensdorpje Lanklaar, gelegen tussen de Zuid-Willemsvaart en de Maas, verkennen. Een mooi wandelpad vertrekt meteen bij het hotel en voert je langs verscheidene waterpartijen.

Dag 2-3
We stellen onderstaande wandelingen en activiteiten voor:

*Wandeling van 23 km. Op luttele km ligt het Nationale Park Hoge Kempen, het enige Nationale Park dat ons land rijk is. Met zijn donkergroene bossen, weidse heide, spiegelende vennen en grote landduinen is dit het ultieme wandelparadijs. Je wandelt hier een stuk van de GR 561 Kempen-Maaspad. Als 'top of the bill' heb je boven op de terril (steenafvalberg) in Connecterra een grandioos uitzicht over meren, heuvels en rivieren. Is dit Vlaanderen wel?

*Wandeling van 17 km. Vandaag draait alles om water. Je vertrekt bij de Zuid-Willemsvaart en gaat zo naar Maascentrum De Wissen. Dan gaat het via de plassen richting de Maas zelf, die de grens vormt tussen Nederland en België. Via voetgangerspontjes (varen tot eind oktober) kan je hoppen tussen Nederlandse grensdorpjes en Belgische natuurgebieden. In natuurpark Negenoord heb je vanop de uitkijktoren een prachtig zicht over de Maasplassen, de Oude Maas en wilde paarden.

*Wandeling van 15 km. Startpunt van de wandeling is de toegangspoort “Mechelse heide” van het Nationaal Park Hoge Kempen, op 8 km van het hotel. Je kan er naartoe met de auto of je kan een fiets huren bij het hotel. De wandeling combineert het grootste heidelandschap van Vlaanderen met het berg- en merenlandschap van de Kikbeekbron. Op verschillende punten krijg je een zicht van tientallen kilometers ver, zo ook op de Maasvallei, Luik en de mijnstreek. Optioneel kan je een bezoek brengen aan Oud-Rekem, met een van de authentiekste dorpskernen van Vlaanderen.

*Duik in het mijnwerkersverleden met een bezoek aan een mijnwerkerswoning in Eisden.
*Bezoek aan het wellnesscentrum Elaisa, prachtig gelegen middenin de natuur.
*Shoppen in Maasmechelen Village.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 220,00
Basistarief: 220,00 €

Organisatie

Anders Reizen

Filter op categorie