Aanleg fietsbrug Rotem

Update 06/10:
De werken zitten thans op schema. Inmiddels is de aannemer gestart met de realisatie van de betonnen brugstructuur en de verdere ophogingswerken van het talud. De brug zal, als alles goed verloopt, klaar zijn tegen Kerstmis 2020. Het fietspad wordt dan in 2021 aangelegd, maar dan is er uiteraard veel minder hinder voor het doorgaand verkeer.

In augustus startte de stad met de aanleg van een fietsbrug over de Kantonsweg ter hoogte van het fietspad over de voormalige spoorweg As-Maaseik. Vandaag de dag moeten fietsers de Kantonsweg hier gelijkgronds kruisen, wat tot gevaarlijke situaties leidt en tevens niet aangenaam is om vlot door te kunnen fietsen. Door de aanleg van een fietsbrug hoeven fietsers in de toekomst geen gemotoriseerd verkeer meer te kruisen.

Tijdens de werken zal de Kantonsweg afgesloten worden voor alle verkeer ter hoogte van de voormalige spoorweg. Het toeristisch fietspad zal worden omgeleid via de Biesestraat en de Ritserstraat.

Het verkeer over de Kantonsweg wordt omgeleid via de Eekhoornlaan en de Rozenlaan. De Eekhoornlaan wordt deels een éénrichtingsstraat in de richting van de Kantonsweg/Watering. De Rozenlaan wordt deels een éénrichtingsstraat in de richting van de Burg. Henrylaan. Vrachtverkeer (+ 3,5 ton) dient om te rijden via de Brugstraat en de Europalaan richting Opoeteren of via de Watering richting de Rotemerlaan / Steenweg naar Neeroeteren.

De buurtbewoners worden verder gedetailleerd op de hoogte gebracht van de start en de planning van de werken d.m.v. een informatiefolder. Deze vind je ook onderaan dit bericht.

Deze nieuwe fietsbrug kost zo’n 820.000 euro en wordt gerealiseerd met steun van de provincie Limburg.