Aanleg fiets- en faunapassage Vossenberg

De Europalaan werd op 24 augustus opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Omleiding fietsers Kolenspoor

Momenteel plaats de aannemer de onder- en toplaag asfalt, zowel die van het fietspad onder de brug (Kolenspoor) als die van de fietslussen. Dat gebeurt overdag op woensdag 15 september, en ’s nachts van donderdag 16 op vrijdag 17 september. Met het nachtwerk wil AWV de hinder voor het doorgaand verkeer op de Europalaan overdag vermijden. Voor het asfalteren van de fietslussen zullen er immers asfaltmachines op de rijweg moeten. 

Om het moment dat we de fietspaden asfalteren, zijn ze volledig afgesloten. Vooral op woensdag tijdens de dag zal de hinder het grootst zijn, aangezien fietsers tussen As en Maaseik dan niet onder de Europalaan kunnen fietsen. Er geldt een omleiding via Driepaalweg/Brugstraat of het kanaal.

Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig, waardoor de planning kan wijzigen.

Fietslussen voorlopig nog afgesloten 

Hoewel de fietslussen eind deze week zullen geasfalteerd zijn, blijven ze voorlopig nog afgesloten. In de komende weken voeren we nog werken uit boven op de brug. Pas daarna kunnen we de fietslussen openstellen. Fietsers op de Kolenspoorroute, onder de Europalaan, kunnen vanaf vrijdag wel over het nieuwe fietspad fietsen. Verder zullen we ook nog de vallei inzaaien en afwerken.