Facebooktwitter

 

L E V E N W O N E N     
V R I J E   T I J D W E R K E N       
BURGERZAKEN STEDENBOUW BIBLIOTHEEK BEDRIJVEN
ONDERWIJS & OPVANG MILIEU CULTUUR - JEUGD - SPORT HANDEL & HORECA
OCMW MOBILITEIT EVENEMENTENLOKET VACATURES
WELZIJN BEKENDMAKINGEN TOERISME VAKANTIEWERK
                                                                                                             

Onderbreking Europalaan Dilsen


In het kader van de aanleg van het nieuwe centrumplein te Dilsen zal ook het wegdek van de Europalaan ter hoogte van het plein vernieuwd worden. Deze werken starten op maandag 26 maart 2018. De opbraak en heraanleg van de weg zal, bij gunstige weersomstandigheden, een 3-tal weken in beslag nemen.

Aangezien de Europalaan volledig onderbroken wordt tussen BNP Paribas Fortis en de woningen voor de PWA en dienstenonderneming, is doorgaand verkeer over de Europalaan niet mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien via de Vlessersweg en de Borreshoefstraat.

De Europalaan kan zowel aan de kerk als aan de Rijksweg nog ingereden worden, maar is dan vanuit beide kanten doodlopend voor alle verkeer. De handelaars, school en het administratief centrum blijven bereikbaar.

Activiteiten Paasvakantie!

De jeugddienst heeft weer een heel leuk aanbod aan activiteiten uitgewerkt voor de komende Paasvakantie! 

Klik hier voor het activiteitenaanbod voor de 4 tot 12-jarigen
Klik hier voor het activiteitenaanbod voor de 12 tot 16-jarigen

Er zijn twee manieren om in te schrijven!
1. Kom naar de inschrijvingsdag op zaterdag 17 maart 2018 van 10.00 tot 12.00 uur op de afdeling Welzijn-VrijeTijd-Cultuur, Europalaan 25, 3650 Dilsen-Stokkem
2. Schrijf zaterdag 17 maart 2018 vanaf 10.00 uur online in via: www.dilsen-stokkem.be, ‘online inschrijven activiteiten’. OPGELET: gelieve bij élke inschrijving telkens dezelfde inloggegevens te gebruiken. Bij élk nieuw account zal er telkens een nieuwe DOE-pas aangerekend worden.

Op zaterdag 17 maart 2018 is de afdeling WVC telefonisch bereikbaar op het nummer 089 79 08 90.

Wat moet je meebrengen naar de inschrijvingsdag?
- je DOE-pas (indien je deze al hebt)
- ingevuld inschrijvingsformulier
- inschrijvingsgeld
- fiche medische gegevens
- kaartlezer voor online banking

Buurtpreventie via Whatsapp

Het stadsbestuur wil graag de inwoners van Dilsen-Stokkem ondersteunen om buurtpreventienetwerken via Whatsapp op te richten in hun buurt, met als belangrijkste doelstellingen preventie, het signaleren van verdachte situaties en het vergroten van de sociale controle, de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel. 

Via de app Whatsapp op hun smartphone verzenden ze dan een bericht waarbij ze elkaar waarschuwen voor verdachte gedragingen in hun buurt of dorp. Ze tippen elkaar en oefenen zo sociale controle uit. Het netwerk wordt meteen ingelicht waardoor dit een doeltreffende vorm van buurtpreventie kan zijn. 

Binnenkort zal er op deze pagina een overzicht beschikbaar zijn van de actieve buurtpreventienetwerken in Dilsen-Stokkem. De stad zal ook instaan voor het ter beschikking stellen van promotiemateriaal aan geïnteresseerden en het plaatsen van waarschuwingsbordjes.

Lijkt dit alles iets voor jouw buurt? Neem dan onderstaande documenten zeker eens door. Je kan ook steeds contact opnemen met de stad via het nummer 089 79 08 07 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-          Presentatie “Buurtpreventie via Whatsapp”
-          Inschrijvingsformulier + afsprakencharter

Europalaan x Pannenhuisstraat: Herinrichting kruispunt

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf maandag 5 maart in Dilsen met de herinrichting van het kruispunt van de Europalaan (N771) met de Pannenhuisstraat. Deze werkzaamheden passen in het kader van de nieuwe ontsluiting van het industrieterrein in Rotem en de verhoging van de verkeersleefbaarheid in het noordelijke deel van de Pannenhuisstraat. 

In 2017 werd de nieuwe ontsluitingsweg tussen de Europalaan en de Kruishoefstraat in gebruik genomen. Vervolgens werden de eerste voorbereidende werkzaamheden ter hoogte van de Pannenhuisstraat uitgevoerd. Nu start het agentschap met de eigenlijke herinrichting van het kruispunt. 


De herinrichting bestaat uit 3 onderdelen: 

  • Het vrachtroutenetwerk dat loopt via de Pannenhuisstraat komende van Maasmechelen en via de Europalaan naar de Heulentakstraat loopt, krijgt voorrang. 
  • De Europalaan komende van Dilsen-Centrum zal ter hoogte van het kruispunt zo ingericht worden dat het verkeer komende van het centrum voorrang moet geven aan de vrachtroute. 
  • Het noordelijke deel van de Pannenhuisstraat wordt van het bestaande kruispunt losgekoppeld en zal aansluiten op de Europalaan komende van Dilsen-Centrum. Dit moet het verkeer van en naar het industrieterrein extra stimuleren om gebruik te maken van de nieuwe route en niet meer via dit deel van de Pannenhuisstraat te rijden.


Fasering

Om de hinder te beperken zullen de werkzaamheden in 2 fases gebeuren. De aannemer zal telkens 1 vak heraanleggen. 
  • Gedurende de volledige duur van de werkzaamheden blijft de route tussen Maasmechelen en de Heulentakstraat open door middel van tijdelijke verkeerslichten. 
  • De Europalaan komende van Dilsen-Centrum en het noordelijke deel van de Pannenhuisstraat worden ter hoogte van de werfzone afgesloten. 
  • Het verkeer op de Europalaan wordt omgeleid via de Driepaalhoeveweg en de Scherpenbergstraat. 
  • Wie van en naar het noordelijke deel van de Pannenhuisstraat (huisnummers 12 t.e.m. 36) wil, kan omrijden via de Driepaalhoeveweg, de Zavelstraat en de Kruishoefstraat. 
Als alles volgens plan verloopt, zouden de werkzaamheden ten laatste eind mei klaar zijn. 

Verkoop rookmelders!

De stad heeft een overeeenkomst afgesloten met de Stichting Brandwonden omtrent de (tijdelijke) verkoop van rookmelders. Deze rookmelders van het type First Alert SA700LLE zijn te koop aan de balie van de stedelijke werkplaatsen en kosten € 16 (let op: je kan enkel cash betalen!).

Elk toestel heeft een niet-verwijderbare lithiumbatterij met een levensduur van 10 jaar en heeft ook 10 jaar garantie. Door de dubbelzijdige kleefband kan de rookmelder eenvoudig geïnstalleerd worden, zonder dat er hiervoor geboord moet worden.

Vanaf 2010 zal er in elke woning verplicht een rookmelder geplaatst moeten zijn. Dit project kadert dan ook in de sensibilisering rond brandveiligheid. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar het goede doel van de Stichting Brandwonden.

                  UiT

                  bib

 

              maascentrumdewissen

           huisvhkind

             ocmw

 
Disclaimer
Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden.
ONLINE INSCHRIJVEN ACTIVITEITEN: KLIK HIER!
Toggle Bar