Facebooktwitter

 

L E V E N W O N E N     
V R I J E   T I J D W E R K E N       
BURGERZAKEN STEDENBOUW BIBLIOTHEEK BEDRIJVEN
ONDERWIJS & OPVANG MILIEU CULTUUR - JEUGD - SPORT HANDEL & HORECA
OCMW MOBILITEIT EVENEMENTENLOKET VACATURES
WELZIJN BEKENDMAKINGEN TOERISME VAKANTIEWERK
                                                                                                             

Carnavalstoet Stokkem - verkeersmaatregelen

 
Aanstaande zondag trekt de 29e carnavalstoet door de straten van Stokkem, georganiseerd door c.v. Raod van Wis tot Manjel vzw!

Er worden enkele verkeersmaatregelen genomen om een vlot en veilig verloop van de stoet mogelijk te maken. Er geldt daarom een algemeen parkeerverbod op het volledig parcours van de stoet op zondag 25 februari van 11.00 tot 24.00 uur.

Het parcours omvat volgende straten: Stokkemerbaan (opstelling stoet) – Maasstraat – Koeweerd – Burg. Prévotlaan – Medaerstraat - Oude Maasstraat – Nieuwe Weerd – Stadsgraaf – Tugela – Langs de Graaf – Rechtestraat – Steenkuilstraat –Tugelaplein. 
De toegang tot deze straten zal ook verboden worden voor het verkeer van (motor)voertuigen.


T.h.v. de Daalderdijk van de Stadsgraaf tot aan de grens met Meeswijjk (Maasmechelen) zal er een parkeerverbod ingesteld worden aan 1 zijde van de weg. Er mag niet geparkeerd worden aan de rechterzijde van de Daalderdijk in de richting van Maasmechelen.

We wensen prins Joan I, prinses Priskilla I, jeugdprinses Joyce I, jeugdprins Rune I en Lennon, samen met alle deelnemers en toeschouwers “ene super sjoene daag”!

Buurtpreventie via Whatsapp

Het stadsbestuur wil graag de inwoners van Dilsen-Stokkem ondersteunen om buurtpreventienetwerken via Whatsapp op te richten in hun buurt, met als belangrijkste doelstellingen preventie, het signaleren van verdachte situaties en het vergroten van de sociale controle, de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel. 

Via de app Whatsapp op hun smartphone verzenden ze dan een bericht waarbij ze elkaar waarschuwen voor verdachte gedragingen in hun buurt of dorp. Ze tippen elkaar en oefenen zo sociale controle uit. Het netwerk wordt meteen ingelicht waardoor dit een doeltreffende vorm van buurtpreventie kan zijn. 

Binnenkort zal er op deze pagina een overzicht beschikbaar zijn van de actieve buurtpreventienetwerken in Dilsen-Stokkem. De stad zal ook instaan voor het ter beschikking stellen van promotiemateriaal aan geïnteresseerden en het plaatsen van waarschuwingsbordjes.

Lijkt dit alles iets voor jouw buurt? Neem dan onderstaande documenten zeker eens door. Je kan ook steeds contact opnemen met de stad via het nummer 089 79 08 07 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-          Presentatie “Buurtpreventie via Whatsapp”
-          Inschrijvingsformulier + afsprakencharter

Aanpassing GAS-reglement

Tijdens de gemeenteraad van december werd het GAS-reglement aangepast. De belangrijkste wijziging is de invoering van de minderjarigheid. Tot op heden was het reglement enkel van toepassing op meerderjarigen, maar recent waren er diverse signalen dat er zich steeds meer problemen voordoen op vlak van overlast, veroorzaakt door minderjarigen. Het gaat dan vooral om geluidsoverlast en zwerfvuil. Ook het probleem van de knalbommetjes tijdens de eindejaarsperiode zorgt jaarlijks voor ergernis en hinder.

Concreet kan een minderjarige vanaf 14 jaar nu een GAS-boete krijgen van max. € 175. Uiteraard zijn er enkele rechtswaarborgen voorzien, zoals de plicht om gehoord te worden en een verplichte bemiddelingsprocedure. Ook de mogelijkheid tot gemeenschapsdienst werd weerhouden. Beroep is steeds mogelijk via de jeugdrechter.

De aanpassing van het GAS-reglement in functie van de toepasbaarheid op minderjarigen werd ook voorgelegd aan de jeugdraad, die unaniem een positief advies afleverde.
Voor het volledige reglement kan men steeds terecht op onze stedelijke website www.dilsen-stokkem.be.

Verkoop rookmelders!

De stad heeft een overeeenkomst afgesloten met de Stichting Brandwonden omtrent de (tijdelijke) verkoop van rookmelders. Deze rookmelders van het type First Alert SA700LLE zijn te koop aan de balie van de stedelijke werkplaatsen en kosten € 16 (let op: je kan enkel cash betalen!).

Elk toestel heeft een niet-verwijderbare lithiumbatterij met een levensduur van 10 jaar en heeft ook 10 jaar garantie. Door de dubbelzijdige kleefband kan de rookmelder eenvoudig geïnstalleerd worden, zonder dat er hiervoor geboord moet worden.

Vanaf 2010 zal er in elke woning verplicht een rookmelder geplaatst moeten zijn. Dit project kadert dan ook in de sensibilisering rond brandveiligheid. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar het goede doel van de Stichting Brandwonden.

Be-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Dilsen-Stokkem vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem
dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht kan uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners snel de
nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste lijn of een e-mail. Om een bericht te ontvangen, moet je je wel inschrijven. Surf hiervoor naar www.be-alert.be. Je kan meerdere adressen of telefoonnummers registreren. Zo blijf je steeds op de hoogte bij een noodsituatie bij je thuis, op het werk of bij je familie. 

Registreer je vandaag nog op www.be-alert.be !


                  UiT

                  bib

 

              maascentrumdewissen

           huisvhkind

             ocmw

Disclaimer
Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden.
ONLINE INSCHRIJVEN ACTIVITEITEN: KLIK HIER!
Toggle Bar